Radiostyrte modellfly, modellhelikopter, modellbiler og modellbåter
Det er mange ting du kanskje kunne ønsket seg å ha på en modellbåt, men som du kanskje ikke tror går. På denne siden vil jeg komme med noen forslag, som du kan prøve å lage selv.Vinsj
Hva er det for eksempel av verktøy som trengs for å bygge en modell.

Det ikke så veldig mye verktøy du trenger for å komme i gang, du kommer langt med en tollekniv, noen klesklyper, pussepapir, ett lite borsett, baufil og/eller figursag, noen nålfiler og lim.

Garnspill
Delene som er brukt stammer i dette tilfellet fra en servo med defekt elektronikk, noen hjul fra en videospiller, noe ledning, litt messingtrå og en rulle fra en winsj
Skorstein (eksospipe) som lager røykringer
Enhver kutter (m/k Frøya) skulle vært utstyrt med en skorstein hvor det kommer røykringer synkron med farten på båten. Til dette trenges en gammel Cox-motor, en sykkelventil, elektromotor fra en kassettspiller, en røykunit for modelltog og et røykkammer.

Automatisk lensepumpe
Lensepumpen lages enkelt av en vindusspyler med motor (for bil) og en enkel elektronisk føler.
Radar som roterer .
For å få denne radaren til å rotere, trenges foruten radaren, en elektromotor feks. fra en liten  kassettspiller, samt en enkel fartsregulator og en mikrobryter som kobles til en servo.
Delene til dene vinsjen er som følger:

Messingshims, drivverket fra telleapparatet i en kassettspiller etc., div. tannhjul, servo uten elektronikk og ruller fra en annen winsj el.

Detaljerte tegninger kan bestilles hos oss. Vi kan også være behjelpelig med å skaffe deler. Til de konstruksjonene hvor det trenges elektronikk, kan vi også levere  denne.
Winsje
Vanskelige lister.
Du har sikkert opplevd å plages med å lime lister til ett dekk, el. Alt du trenger er et strykejern og en flaske hvitlim (i tillegg til listene)


Finn tak i de listene det gjelder, stryk utover et tynt lag med hvitlim på de ene siden av listen samt på flaten listene skal festes til. La limet tørke. Sett på strykjernet. Når limet er tørt, plasser listen på rette plass, ta strykjernet og stryk listen fast. Den sitter som "limt".

Ror.
Har du en modellbåt med to motorer, kunne det noen ganger vært greit med litt bedre svingeegenskaper, hvor motorene kunne hjelpe til å snu båten. Dette kan enkelt gjøres ved å følge skissen til høyre. Klikk på den for en større utgave.
Stive lister
Stryk listene med et strykjern, da blir de myke og bøyelige.